ОБСЄ закликає Кишинів і Тирасполь активізувати діалог

ОБСЄ закликає Кишинів і Тирасполь активізувати діалог

Укрінформ
Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак переконаний у необхідності активізації діалогу між Кишиневом і Тирасполем з метою прискорення врегулювання Придністровського конфлікту.

Про це поінформували в прес-службі місії ОБСЄ в Молдові, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Завдяки політичній волі обидві сторони - Кишинів і Тирасполь - торік втілили в життя п'ять угод, які приносять конкретну користь людям. До таких домовленостей належать угоди щодо нейтральних автомобільних номерних знаків, шкіл на території Придністровського регіону із викладанням на основі латинської графіки. Це дало новий імпульс процесу Придністровського врегулювання», - зазначив Лайчак.

За його словами, для збереження цієї позитивної динаміки, Кишинів і Тирасполь повинні активізувати двосторонній діалог, працювати для завершення пакета «Берлін-плюс» і визначити нові напрями спільної роботи на благо громадян по обидва береги Дністра.

Читайте також: Росія не зацікавлена у врегулюванні Придністровського конфлікту - посол

Лайчак наголосив також, що ОБСЄ розраховує на якнайшвидше формування дієвого уряду в Кишиневі за підсумками парламентських виборів, який буде конструктивно залучений у процес врегулювання на всіх рівнях.

У переговорах щодо врегулювання ситуації у форматі «5 + 2» беруть участь Молдова і Придністров'я як сторони конфлікту, а також Україна, ОБСЄ і Росія - посередники, ЄС і США - спостерігачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-