Вестмінстерський палац може повторити долю Нотр-Дама - Корбін

Вестмінстерський палац може повторити долю Нотр-Дама - Корбін

Укрінформ
Вестмінстерський палац, де засідає британський парламент, може повторити долю Собору Паризької Богоматері, в якому сталася пожежа у понеділок увечері.

Про це заявив лідер лейбористської партії Джеремі Корбін, повідомляє Sky News.

"Стан споруди у Вестмінстері дуже поганий, і ризик виникнення пожежі, очевидно, величезний у будівлі, всередині якої стільки деревини", - наголосив Корбін.

За його словами, пожежа в Нотр-Дамі повинна служити попередженням про стан будівлі Вестмінстерського палацу.

Міністр оборони Британії Гевін Вільямсон наголосив, що для того, щоб палац не повторив долю Нотр-Дама, в його ремонт потрібно інвестувати необхідні кошти.

Вільямсона підтримав і лейборист Кріс Брайант. "Ми витратили занадто багато часу на забезпечення заходів пожежної безпеки. Деякі частини палацу такі ж старі, як Нотр-Дам, і ми повинні забезпечити дотримання всіх заходів пожежної безпеки під час масштабних робіт з ремонту. Бачить Бог, ми вже отримали достатньо попереджень", – сказав він.

Британські парламентарі погодилися, що необхідні заходи для охорони історичної споруди, однак уже багато років відбуваються суперечки щодо цього процесу та витрат на нього.

Депутати проголосували торік за переїзд обох палат парламенту Сполученого Королівства в інші приміщення на час багаторічного ремонту Вестмінстерського палацу через поганий стан споруди.

Читайте також: До пожежі реконструкцію Собору Паризької Богоматері оцінювали у €150 мільйонів

Як відомо, Вестмінстерський палац є місцем зустрічі палати громад і палати лордів, двох палат парламенту Сполученого Королівства.

В палаці близько 1100 приміщень, 100 сходів та 4,8 кілометра коридорів. З палацових веж найбільш відома годинникова — Біг Бен.

За інформацією The Guardian, в будівлі британського парламенту в період з 2008 по 2012 рік загасили 40 дрібних пожеж.

Як повідомляв Укрінформ, масштабна пожежа у соборі Паризької Богоматері виникла ввечері 15 квітня. Найбільше постраждали і зазнали руйнації унікальні дерев'яні конструкції, які створювалися вручну.

За оцінками експертів, відновити Нотр-Дам буде дуже складно.

Нині у Франції та у світі оголошуються ініціативи збору коштів на відбудову собору. Французькі меценати вже заявили про виділення 300 млн євро на порятунок Нотр-Даму.

Прокуратура проводить розслідування. Серед попередніх причин займання називаються обставини, пов'язані з проведенням робіт з реконструкції собору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-