Канада розширила санкції проти Венесуели

Канада розширила санкції проти Венесуели

Укрінформ
Канада запровадила нові санкції проти прибічників режиму Ніколаса Мадуро у Венесуелі.
Про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У відповідь на намагання режиму Мадуро зміцнити своє авторитарне правління у Венесуелі, Канада оголошує про четвертий раунд санкцій проти ключових осіб режиму, додавши їх імена до переліку інших 70 осіб, проти яких уже діють обмежувальні заходи”, - зазначили у МЗС.

У відомстві уточнили, що під дію нових канадських санкцій потрапили 43 особи, відповідальні за погіршення ситуації у Венесуелі. “Серед них: високопоставлені чиновники режиму Мадуро, регіональні губернатори, а також інші особи, безпосередньо залучені до підриву демократичних інституцій”, - зазначили у міністерстві.

Читайте також: США не збираються припиняти боротьбу за народ Венесуели – Помпео

У МЗС додали, що канадські санкції є реакцією на “антидемократичні дії режиму Мадуро, особливо утиски і переслідування членів тимчасового уряду, цензуру, й надмірне застосування сили проти представників громадянського суспільства, підрив незалежності судової системи й інших демократичних інституцій”.

Таким чином, наразі канадські санкції поширюються на 113 венесуельців, у тому числі самого Ніколаса Мадуро. Кошти та майно усіх підсанкційних осіб на території Канади заморожені, а канадцям забороняється надавати їм будь-які фінансові й пов’язані послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-