"Андерлехт" заплатить €50 тисяч за скасування матчу через безлади фанів

Укрінформ
Бельгійський футбольний клуб "Андерлехт" заплатить 50 тисяч євро штрафних санкцій за скасування матчу з командою "Стандарт" із Льєжа.

Про це повідомляє бельгійське видання flandersnews.be

Матч, який проводився минулої п’ятниці, був скасований за рішенням арбітрів після того, як уболівальники "Андерлехту" закидали футбольне поле фаєрами та димовими шашками.

Як ідеться у повідомленні, рішення про запровадження штрафних санкцій прийняла Професійна футбольна ліга Бельгії.

«Професійна ліга висловлює жаль із приводу дострокового завершення спортивного двобою, що стало результатом безвідповідального використання піротехнічних засобів. Санкції за це будуть накладені відповідно до внутрішніх правил Професійної ліги та дисциплінарного провадження, ініційованого Футбольною асоціацією (Бельгії)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У центрі Києва почубилися ультрас "Динамо" та німецького "Айнтрахта"

Матч між командами "Андерлехт" та "Стандарт" із Льєжа у п’ятницю ввечері був зупинений на 31-ій хвилині гри. До цього суддя вже двічі зупиняв матч через влаштовану вболівальниками «димову завісу» та вирішив остаточно скасувати гру після того, як лише за 10 хвилин після відновлення гри з трибун на футбольне поле знову полетіла велика кількість піротехнічних засобів.

На момент зупинення матчу «Андерлехт», який 34 рази в історії виборював звання футбольного чемпіона Бельгії, поступався вже з рахунком 0:2, створивши лише один небезпечний момент біля воріт «Стандарта». При цьому футболісти із Льєжа тричі вразили ворота суперника, але перший м’яч не був зарахований після того, як відеоповтор підтвердив, що гол був забитий з положення офсайд. Якщо дисциплінарне розслідування підтвердить провину вболівальників "Андерлехту" у зриві матчу, команді буде зараховано поразку з рахунком 0:5.

За правилами Професійної футбольної ліги Бельгії, "Андерлехт" буде оштрафовано на 50 тисяч євро – це фіксована сума стягнення за вимушену зупинку матчу внаслідок поведінки вболівальників. За тимчасову зупинку матчу внаслідок безладу прихильників передбачено штраф 25 тисяч євро.

«Остаточне рішення щодо стягнення штрафу правління бельгійської Професійної футбольної ліги прийматиме під час зустрічі 7 червня. Але, враховуючи розвиток подій на футбольному полі минулої п’ятниці, такий розгляд буде не більше ніж формальністю», - підбиває підсумок бельгійське видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-