Арабські держави підтримують військовий уряд Судану

Арабські держави підтримують військовий уряд Судану

Укрінформ
Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати направлять в Судан гуманітарну допомогу. Ер-Ріяд також заявив про сприяння заходам військової ради в Хартумі.

Про це повідомляє DW.

"Саудівська Аравія буде сприяти політиці військової ради в Хартумі і направить Судану гуманітарну допомогу. Зокрема, мова йде про постачання нафтопродуктів, пшениці та медикаментів", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу ОАЕ запропонували військовому уряду Судану почати переговори з питання гуманітарних поставок. В Абу-Дабі також привітали призначення головою військової ради генерала Абделя Фаттаха Абдельрахман Бурхана.

Як повідомляв Укрінформ, глава військової ради Судану Авад ібн Ауф, який очолив державний переворот, в ході якого скинули президента країни Омара аль-Башира, оголосив про відставку.

Міністр оборони назвав свого наступника — генерал-лейтенанта Абделя Фаттаха Абдельрахман Бурхана.

Таке рішення було прийнято після того, як протестувальники відмовилися покинути вулиці заявивши, що лідер перевороту ібн Ауф був надто близьким до екс-президента.

Читайте також: У Судані лідер перевороту подав у відставку

Як повідомлялося, 11 квітня в Судані на тлі тривалих народних протестів керівництво національної армії усунуло від влади чинного президента Омара аль-Башира та його уряд.

Як відомо, Омар аль-Башир звинувачується Міжнародним кримінальним судом у скоєнні військових злочинів і злочинів проти людяності в західносуданському регіоні Дарфур.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-