Молдова вітає рішення України перепинити будівництво ГАЕС на Дністрі

Молдова вітає рішення України перепинити будівництво ГАЕС на Дністрі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп подякував уряду України за рішення тимчасово зупинити будівництво нових гідроелектростанцій у верхів'ї річки Дністер.

Про це поінформували в прес-службі уряду Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Завдяки спільним зусиллям, українська сторона тимчасово зупинила роботи з будівництва гідроелектростанцій на Дністрі. Хотів би подякувати всім учасникам переговорного процесу з цього питання, зокрема українській стороні за відкритість та розуміння», - зазначив молдавський прем'єр.

Читайте також: У Кишиневі обговорили перспективи розвитку молдавсько-українських відносин

За його словами, під час зустрічей з українським прем'єром Володимиром Гройсманом сторони обговорювали проблеми, пов'язані з річкою Дністер, оскільки річка — спільне надбання двох країн, а збереження екосистеми Дністровського басейну має пріоритетне значення для Молдови та України.

«Всі наші спільні дії покликані забезпечити надійний і тривалий захист річки Дністер. Для нас немає нічого важливішого, ніж збереження екосистеми річки для майбутніх поколінь наших громадян», - підсумував Філіп.

Читайте також: Інтеграція України, Молдови та Грузії в ринок Європи наближає їх до ЄС – Лінкявічюс

Раніше за підсумками переговорів в молдавсько-української комісії з довгострокового розвитку басейну річки було прийнято рішення про тимчасове зупинення робіт з будівництва гідроелектростанцій на Дністрі.

Фото: uhp.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-