Військовий переворот у Судані: Канада закликає повернути владу цивільним

Військовий переворот у Судані: Канада закликає повернути владу цивільним

Укрінформ
Канада закликає тимчасову військову адміністрацію Судана негайно передати владу цивільному уряду.

Про це заявили у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми повторюємо заяву Комісії Африканського союзу, що військова рада суперечить принципам Статуту Африканського союзу. Необхідний перехід до цивільного уряду”, - наголосили у МЗС.

У відомстві зазначили, що “уважно стежать за розвитком ситуації та перебувають на зв’язку із партнерами-однодумцями”. “Ми закликаємо владу Судана скасувати рішення про тимчасове припинення дії конституції, припинити надзвичайний стан та звільнити усіх затриманих протестувальників”, - зауважили у міністерстві.

Читайте також: Військовий переворот у Судані: владу обіцяють передати цивільним

У МЗС додали, що Канада “відзначає народ Судану за відданість, продемонстровану у донесенні власної точки зору з початку мирних демонстрацій в грудні 2018-ого”. “Під загрозою насильства зі сторони влади, суданці продемонстрували гідність і мужність”, - підсумували у відомстві.

Як повідомлялося, 11 квітня у Судані на тлі тривалих народних протестів керівництво національної армії усунуло від влади чинного президента Омара аль-Башира та його уряд.

Читайте також: ЗМІ повідомляють про військовий переворот у Судані

Як відомо, Омар аль-Башир обвинувачується Міжнародним кримінальним судом у скоєнні військових злочинів та злочинів проти людяності в західносуданському регіоні Дарфур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-