Суд у США виніс вирок соратнику Манафорта за співпрацю з урядом Януковича

Суд у США виніс вирок соратнику Манафорта за співпрацю з урядом Януковича

Укрінформ
Федеральний суд США виніс вирок колишньому соратнику Пола Манафорта, Сему Паттену, через відсутність реєстрації як лобіста й нелегітимну роботу на користь українського уряду часів Януковича.

Про це повідомило в п'ятницю впливове американське видання The Hill.

"Консультант, який проживав у Вашингтоні, Сем Паттен був засуджений у п'ятницю до трьох років умовно через те, що не зареєструвався як лобіст для української політичної партії", - зауважує видання.

Крім того, йому належить виплатити штраф у розмірі $5 тис. та виконати 500 годин громадських робіт.

Сем Паттен свого часу був соратником Пола Манафорта, екс-менеджера президентської кампанії Дональда Трампа. У серпні минулого року він визнав себе винним та погодився на співпрацю з розслідуванням спеціального прокурора Роберта Мюллера, а також по інших справах.

Читайте також: Екс-радника Обами обвинуватили в роботі на Януковича - ЗМІ

За словами судді Емі Берман Джексон, яка оголосила вирок Паттену, його злочин вважається серйозним. Однак, враховуючи те, що він визнав провину і співпрацював зі слідством, покарання було пом'якшене.

Справа Паттена привернула увагу через те, що була пов'язана з розслідуванням спецпрокурора Мюллера у справі втручання Росії у президентські вибори в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-