Рішення ЄС щодо Brexit лише відклало проблему на потім – глава МВФ

Рішення ЄС щодо Brexit лише відклало проблему на потім – глава МВФ

Укрінформ
Рішення Європейської ради щодо продовження процесу виходу Британії з ЄС до 31 жовтня має позитивний сигнал, який дає надію на укладення угоди між сторонами, втім не розв'язує основної проблеми, а лише відтерміновує її.
Так прокоментувала в четвер останній розвиток подій навколо Brexit директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це (рішення Європейської ради – ред.) уникає ризику щодо виходу Британії без угоди 12 квітня, що розглядалося як один із варіантів", - заявила глава МВФ під час прес-конференції в Вашингтоні, присвяченої початку Весняних зборів МВФ і Світового банку.

Вона уточнила, що Велика Британія, принаймні, не вийде з Євросоюзу прямо зараз, коли сторони не дійшли згоди щодо економічних питань.

Читайте також: Мей погодилася відтермінувати Brexit до 31 жовтня

"З іншого боку, це дає час для продовження дискусій між занепокоєними сторонами в Британії. Це, очевидно, дає можливість економічним агентам краще підготуватися до всіх можливих варіантів, я маю на увазі, зокрема, промисловців і робітників у Британії, щоб спробувати забезпечити їхнє майбутнє", - зауважила Лагард.

Водночас, підкреслила директор-розпорядник МВФ, це "очевидно, продовжує невизначеність і не розв'язує проблему, а лише відкладає те, що могло би мати жахливі наслідки, оскільки ми вважаємо, з точки зору економічних наслідків, Brexit без угоди перетворився би на жахливий результат".

Як повідомляв Укрінформ, у середу Європейська рада продовжила чинність статті 50 Угоди щодо виходу Великої Британії з ЄС до 31 жовтня цього року.

У Брюсселі назвали це рішення "гнучким" і найкращим з усіх можливих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-