Проти екс-радника Обами відкрили справу через його роботу на Януковича - ЗМІ

Проти екс-радника Обами відкрили справу через його роботу на Януковича - ЗМІ

Укрінформ
Юридичному раднику в адміністрації президента Барака Обами Грегорі Крейгу можуть пред'явити звинувачення через його ділові відносини з урядом екс-президента України Віктора Януковича.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на адвокатів Крейга.

"Адвокати Грегорі Б. Крейга, радника Білого дому в адміністрації Обами, очікують, що протягом найближчих днів йому висунуть обвинувачення, пов'язані з його роботою для проросійського уряду України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справу проти Крейга відкрив спецпрокурор Роберт Мюллер в рамках розслідування про "російський слід" у президентській кампанії США 2016 року.

Крейг стане першою особою, пов'язаною з Демократичною партією, якій буде пред'явлено звинувачення у справі за розслідуванням Мюллера.

Можливі звинувачення проти Крейга стосуються його лобістської роботи у 2012 році для Януковича.

За американським законом про реєстрацію іноземних агентів (FARA) будь-яка особа, яка виконує лобістську роботу для іноземних клієнтів повинна зареєструватися як іноземний агент.

Читайте також: Справу про держзраду Януковича знову передали до апеляційного суду

Під час своєї роботи для Януковича Крейг був партнером в адвокатській конторі Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom. Він покинув Skadden минулого року, в січні Skadden заплатив 4,6 мільйона доларів штрафу в рамках угоди з генеральною прокуратурою США, щоб уникнути кримінального переслідування за порушення закону про реєстрацію іноземних агентів.

Раніше спецпрокурор звинуватив також колишнього голову виборчого штабу Трампа Пола Манафорта за його лобістську роботу в Україні і несплату податків на зароблені в Україні гроші. Саме Манафорт пов'язав Крейга з Януковичем.

У березні Манафорт був засуджений за звинуваченнями в шахрайстві і в порушенні FARA та отримав сім з половиною років тюремного ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-