Відтермінування Brexit має бути якомога коротшим - Меркель

Відтермінування Brexit має бути якомога коротшим - Меркель

Укрінформ
Будь-яке пропоноване Великій Британії відтермінування Brexit має бути якомога коротшим.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у контексті майбутнього надзвичайного саміту ЄС у Брюсселі, повідомляє Politicо.

"Я і мій кабінет вважаємо, що ми маємо дати обом сторонам достатньо часу", - сказала вона.

За її словами, термін має бути "якомога коротшим", але водночас достатнім для того, щоб дати ЄС "душевний спокій, що нам не потрібно буде займатись тим самим питанням що два тижні".

Меркель зауважила, що головна мета її уряду - забезпечити "впорядкований" Brexit. Однак вона наголосила на важливості "конструктивної ролі" Великої Британії.

"Ми маємо власні очікування. Перш за все, необхідно забезпечити, щоб ЄС продовжував належним чином функціонувати. Також ідеться про упорядковане адміністрування європейських виборів у травні у Британії", - додала вона.

Читайте також: Лідери ЄС проведуть екстрений саміт щодо відстрочки Brexit

Як повідомлялося, лідери Євроcоюзу 10 квітня проведуть екстрений саміт у Брюсселі з питання надання Великій Британії ще однієї відстрочки для виходу з блоку.

На саміті, який розпочнеться близько 18:00 за місцевим часом, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей запропонує перенести дату виходу країни з ЄС на 30 червня з можливістю виходу раніше, якщо угоду прем'єра щодо Brexit ратифікує парламент.

Наразі Велика Британія зобов'язана вийти зі складу ЄС у п'ятницю, 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-