Екс-прем'єр Молдови: Дострокові вибори не поліпшать ситуацію в країні

Екс-прем'єр Молдови: Дострокові вибори не поліпшать ситуацію в країні

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Молдови Валерій Муравський вважає, що проведення дострокових парламентських виборів не сприятиме виходу з політичної кризи.

Так він прокоментував відсутність діалогу між парламентськими партіями щодо створення коаліції, повідомляють молдавські ЗМІ. 

«Дострокові вибори, звичайно ж, можуть вирішити багато проблем, але не у випадку з Республікою Молдова. Що таке може статися в Молдові до червня-липня, щоб ситуація кардинально змінилася? Зовсім нічого. Хіба що країну залишать ще кілька тисяч чоловік. Дострокові вибори приведуть до парламенту ті самі політичні сили, з невеликими кількісними змінами», - зазначив Муравський.

На його думку, ситуація може змінитися лише в разі зміни самої виборчої системи, і тоді політичний розклад сил буде інакшим, аніж сьогодні.

Екс-прем'єр переконаний, що затвердження міноритарного уряду, на чому наполягає політичний блок ACUM, не зможе розблокувати ситуацію, адже для повноцінної роботи уряду завжди потрібна політична підтримка в парламенті, а без коаліції уряд буде нефункціональним.

Читайте також: Додон каже, що його місія у формуванні коаліції вичерпана

Як повідомлялося, за підсумками парламентських виборів, що відбулися наприкінці лютого, в наступний парламент Молдови увійшли Партія соціалістів (35 мандатів зі 101), Демократична партія (30), політичний блок ACUM (26), парія «Шора» (7) і три незалежні кандидати. Для формування і затвердження нового уряду Молдови необхідні голоси як мінімум 51 депутата зі 101. Міжпартійні переговори щодо формування парламентської більшості поки не почалися.

Згідно з молдавським законодавством, якщо протягом трьох місяців з початку роботи нового парламенту (21 березня) коаліції не буде створено, президент має право розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-