У Катарі затвердили резолюцію щодо неприпустимості використання найманців

У Катарі затвердили резолюцію щодо неприпустимості використання найманців

Укрінформ
Профільний комітет на сесії Міжпарламентського союзу в Катарі затвердив проект резолюції щодо неприпустимості використання найманців як засобу підриву миру та прав людини.

Про це повідомив член української делегації - народний депутат Леонід Ємець ("Народний фронт") своїй сторінці у Facebook.

"Щойно на 140 сесії Міжпарламентського Союзу, профільний комітет затвердив резолюцію Щодо недопустимості використання найманців та іноземних солдатів.

Це найстаріша міжнародна організація світу. Існує з кінця 19 століття. Аналог ООН, але складається із Парламентів світу. Присутні близько 1600 делегатів. Близько сотні керівників Парламентів. І от вперше за історію буде голосуватись резолюція авторства України. І боротьба серйозна. Росія на відміну від ПАРЄ тут цвіте і пахне", - зазначив Ємець.

Водночас депутат уточнив, що фінальне голосування Асамблеї щодо проекту резолюції відбудеться 10 квітня.

Як повідомлялося, заступник голови української парламентської делегації на 140-й Асамблеї Міжпарламентського союзу Борис Тарасюк представив у Катарі проект резолюції щодо неприпустимості використання найманців як засобу підриву миру та прав людини.

Читайте також: Парубій упевнений, що Міжпарламентський союз засудить використання найманців

Представлення документу відбулося під час засідання Форуму жінок парламентаріїв, що відбувався у рамках заходів Міжпарламентського союзу.

Особлива увага в проекті резолюції приділена питанню захисту прав жінок та дітей у збройних конфліктах і проблемі насильства проти цієї вразливої групи.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 6-8 квітня в Катарі проходить 140 Асамблея Міжпарламентського союзу, участь у роботі якої бере Голова Верховної Ради Андрій Парубій

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-