Лондон має представити переконливі підстави, щоб Єврорада відтермінувала Brexit

Лондон має представити переконливі підстави, щоб Єврорада відтермінувала Brexit

Укрінформ
Британська сторона має представити переконливі політичні підстави для того, щоб Європейська Рада могла прийняти рішення щодо продовження термінів застосування статті 50 угоди ЄС щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Про це на прес-конференції за підсумками зустрічі Ради ЄС із загальних справ, яка відбулася у вівторок в Люксембурзі, заявив представник Румунського головування в Європейській Раді делегат-міністр з європейських справ Георге Чамба (George CIAMBA), повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами румунського урядовця, сьогодні у Люксембурзі на міністерському рівні відбувся плідний обмін думками напередодні Європейської Ради щодо статті 50, яка має відбутися вже завтра у Брюсселі.

"Ми уважно слідкували за останнім розвитком подій у Великій Британії. Наші дискусії були сконцентровані на запиті від прем’єр-міністра Мей щодо подальшого продовження застосування статті 50, що б дало більше можливостей для британського уряду та парламенту у зусиллях з пошуку компромісного рішення. Хотів би сказати, і це було підтверджено колегами під час зустрічі Ради, що продовження граничних термінів для застосування статті 50 є інструментом, а не самоціллю. Британська сторона має зараз представити чіткий план із змістовним політичним обґрунтуванням, щоб дати підстави для прийняття рішення Європейської Ради щодо такого продовження", - зазначив Чамба.

Читайте також: Нідерланди погоджуються на відтермінування Brexit

Він зауважив, що міністри привітали намір, який висловила Мей, щодо організації європейських виборів, та назвав цю ініціативу "дуже важливим кроком вперед". Водночас представник румунського головування нагадав, що будь-які пропозиції щодо продовження застосування статті 50 не мають призвести до початку нових переговорів щодо угоди про вихід Британії, яка, на думку ЄС, залишається найкращою з усіх можливих, або мати вплив на обговорення подальших відносин між ЄС і Британією.

"Ми всі знаємо, що сценарій "no deal" – без угоди — залишається можливим. Тож ми вживаємо заходів, щоб всі інституції ЄС були до цього готові. Ми вітаємо прогрес, який був вже досягнутий у цьому питанні, тож ми готові, до найгіршого сценарію, наскільки це взагалі можливо", - додав румунський урядовець.

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей направила в ЄС запит про продовження відстрочки Brexit до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-