Алжирська опозиція бойкотуватиме обрання тимчасового президента

Алжирська опозиція бойкотуватиме обрання тимчасового президента

Укрінформ
Алжирська опозиція бойкотуватиме сьогоднішнє засідання парламенту, на якому обиратимуть тимчасового президента країни після відставки Абдельазіза Бутефліка.

Про це повідомляє Awsat.

«Алжирські опозиційні партії бойкотуватимуть у вівторок засідання парламенту, метою якого є затвердження рішення про тимчасову заміну Абдельазіза Бутефліка, який пішов у відставку минулого тижня на тлі масових протестів», - йдеться у повідомленні.

Конституція Алжиру передбачає, що спікер верхньої палати парламенту - нині 77-річний Абделькадер Бенсалем - виконуватиме президентські функції протягом наступних 90 днів.

Водночас опозиція заявила про відмову визнати тимчасовим президентом Бенсалема. Опозиційний “Ісламський рух суспільства заради миру” оголосив у понеділок, що бойкотуватиме засідання парламенту, оскільки рух виступає проти президентства Бенсалема і вважає його призначення таким, що суперечить вимогам учасників народних протестів, які бажають повної заміни системи влади в країні.

Читайте також: Люди вийшли на вулиці Алжиру святкувати відставку Бутефліки

Як повідомлялося, 82-річний президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка 2 квітня оголосив про відставку. Рішення залишити посаду глави держави він ухвалив на тлі масових протестів у країні, що тривають понад місяць.

У такому випадку, відповідно до Конституції Алжиру, тимчасовим президентом стає спікер верхньої палати парламенту. Президентські вибори мають організувати протягом 90 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-