Євросоюз дав Ірану більше мільйона євро допомоги на ліквідацію наслідків повені

Євросоюз дав Ірану більше мільйона євро допомоги на ліквідацію наслідків повені

Укрінформ
Європейська Комісія оголосила у четвер щодо надання Ірану надзвичайної допомоги для боротьби з наслідками руйнівної повені на суму 1,2 млн євро.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Єврокомісії.

«Таке фінансування дозволить підтримати гуманітарних партнерів, включаючи Організацію Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, у доставленні допомоги, яку в першу чергу потребують регіони, що уражені стихійним лихом. Допомога охоплює засоби захисту, намети, питну воду, засоби санітарії, продовольство, а також полегшення доступу людей до базових медичних та освітніх послуг», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Третій тиждень повеней в Ірані: 70 загиблих, понад 400 тисяч постраждалих

Нагадаємо: повені в Ірані, де зазвичай переважає спекотна посушлива погода, почалися 19 березня на півночі країни, в провінціях Голестан і Мазандаран, що мають вихід на Каспійське море. Тоді стихія торкнулася понад 56 тисяч чоловік, що проживають у 270 селах і невеликих містах.

Екологи, говорячи про причини масштабів повені в Ірані, кажуть, що одна з головних причин - це масова і неконтрольована вирубка лісів.

За даними Організації природних ресурсів і лісогосподарства Ірану, за останні 40 років площа лісового покриву в країні скоротилася з 3,6 млн гектарів до 1,8 млн гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-