У Британії почали видавати паспорти без позначки

У Британії почали видавати паспорти без позначки "ЄС"

Укрінформ
Британці почали отримувати нові паспорти без позначки «Європейський Союз» на обкладинці.

Про це повідомляє The Guardian.

«Уряд Великої Британії почав видавати британські паспорти без слів «Європейський Союз», хоча Велика Британія поки що залишається повноправним членом блоку», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що цей факт викликав обурення серед людей, які подавали заявку на нові паспорти і сподівалися, що емблема членства в ЄС буде збережена.

Уряд країни видалив цю позначку з нових темно-червоних обкладинок паспортів, які були випущені 30 березня, виходячи з очікувань, що Британія вийде з блоку 29 березня.

Паспорти зі старим дизайном ще деякий час будуть видаватися, поки їхні запаси не будуть вичерпані.

У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що для британців не буде жодної різниці, чи користуються вони паспортом зі словами «Європейський Союз» на обкладинці або без.

Читайте також: Європарламент підтримав безвіз з Британією після Brexit

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей направила в ЄС запит про продовження відстрочки Brexit до 30 червня. Згідно з пропозицією Мей, якщо британські парламентарії вчасно узгодять угоду про Brexit, Велика Британія може вийти з ЄС до виборів в Європарламент 23 травня.

На сьогодні, згідно з домовленостями з Євросоюзом, Велика Британія має покинути ЄС 12 квітня. Причому, відбудеться «жорсткий» Brexit, якщо парламент не схвалить відповідну угоду.

Екстрений саміт ЄС, на якому обговорюватиметься питання Brexit, відбудеться 10 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-