Канада виділить 2 мільйони доларів на розслідування хіматак у Сирії

Канада виділить 2 мільйони доларів на розслідування хіматак у Сирії

Укрінформ
Канада й надалі рішуче засуджувати неодноразове застосування у Сирії хімічної зброї проти цивільного населення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади з нагоди роковин двох смертельних хімічних атак у Сирії.

“Канада продовжує обурюватися хіматаками у Хан Шахуні у квітні 2017 року та Думі (Гуті) у квітні 2018 року, унаслідок яких загинули цивільні й були спричинені неймовірні страждання. Ми засуджуємо неодноразові та аморальні напади режиму Асада на народ Сирії із застосуванням хімічної зброї”, - зазначили у МЗС.

У відомстві наголосили, що Канада “рішуче підтримує зусилля з притягнення виконавців цих злочинів до відповідальності”. “Ми оголошуємо про виділення Організації із заборони хімічної зброї 2 млн доларів, які будуть використані на визначення відповідальних за застосування хімічної зброї та підтримку розслідування ОЗХЗ у Сирії”, - додали у міністерстві.

Читайте також: США, Британія й Франція обіцяють Асаду “потужну відповідь”, якщо він застосує хімзброю

У МЗС зауважили також, що Канада “віддана дотриманню заснованого на правилах міжнародного порядку, зокрема в частині заборони хімічної зброї, й разом із міжнародною спільнотою виступає проти тих, хто намагається підірвати цей устрій”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-