Афганських військових атакували таліби: десятки загиблих

Афганських військових атакували таліби: десятки загиблих

Укрінформ
Сотні бойовиків Талібану увірвалися до району афганської провінції Бадгіс, афганські урядові сили втратили десятки бійців.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на представників афганської влади.

"Щонайменше 50 афганських військових були вбиті або поранені під час бою у північному районі, що межує з Туркменістаном, після того як його штурмували близько 500 бойовиків Талібану", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, бойовики Талібану захопили кілька пунктів пропуску в районі Бала Мургаб.

Зазначається, що бойові дії переживають "інтенсивну стадію", проти талібів застосовуються авіаудари. Заступник міністра оборони Афганістану генерал Ясін Зія прибув у четвер до району бойових дій, щоб морально підтримати афганських військових, заявив речник міністерства оборони Каїс Мангал. Мангал не зміг надати дані щодо кількості загиблих та поранених, заявивши, що таліби зазнали "тяжких втрат" та розпочали втечу.

Талібан розпочав нову хвилю атак у рамках свого традиційного весняного наступу навіть в той час, коли його керівництво продовжує мирні перемовини з США з метою припинити 18-річний конфлікт.

Читайте також: В Афганістані міна поцілила у школу: загинули четверо учнів

Як повідомлялося раніше, США та представники Талібану провели мирні переговори, які закінчилися безрезультатно, оскільки таліби вважають теперішню афганську владу нелегітимною. Наступні президентські вибори в Афганістані мають відбутися 28 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-