ЄС не визнає рішення про позбавлення Гуайдо недоторканності

ЄС не визнає рішення про позбавлення Гуайдо недоторканності

Заява
Укрінформ
Євросоюз відкидає рішення, прийняте невизнаною Національною конституційною асамблеєю Венесуели щодо позбавлення Хуана Гуайдо парламентського імунітету.

Відповідну заяву Високого представника ЄС від імені всіх країн-членів оприлюднено на сайті Європейської Ради.

"Це рішення є серйозним порушенням Конституції Венесуели, верховенства права та принципу розподілу владних повноважень, оскільки єдиним органом, який має повноваження позбавляти членів парламенту імунітету, є Національна асамблея. Такі дії підривають пошуки політичного виходу з кризи та призводять лише до подальшої поляризації та ескалації напруги в цій країні", - йдеться у заяві.

У ЄС рішуче закликали до повної поваги конституційних прав та імунітету всіх членів Національної асамблеї, включаючи її голову, і вони мають отримати можливість виконувати обов’язки вільно, без жодних погроз і тиску.

Євросоюз продовжує відстежувати ситуацію у Венесуелі та використовує всі можливі заходи для реагування на останні події.

Як повідомлялося, Конституційна асамблея Венесуели, лояльна до глави країни Ніколаса Мадуро, позбавила депутатської недоторканності голову парламенту та тимчасового президента Хуана Гуайдо.

Читайте також: Парламент Венесуели зняв недоторканність із Гуайдо

Наприкінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін у результаті президентських виборів, які бойкотувала опозиція та які не були визнані багатьма державами.

Гуайдо був визнаний тимчасовим президентом Венесуели Сполученими Штатами Америки, Канадою, Австралією, більшістю країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав. На підтримку Мадуро виступають такі держави, як Росія, Китай і Туреччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-