В ОБСЄ обурені тюремними строками для журналістів у Туреччині

В ОБСЄ обурені тюремними строками для журналістів у Туреччині

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив своє розчарування з приводу засудження до тюремного ув’язнення низки журналістів у Туреччині у справі "Озгюр Гюндем" та закликав владу звільнити усіх працівників медіа.

Відповідна заява опублікована на сайті ОБСЄ.

"Засудження журналістів до тюремного ув’язнення за прояв солідарності з газетою, що переслідується, завдає великої шкоди свободі засобів масової інформації та свободі слова в Туреччині, зменшуючи простір для енергійного та плюралістичного медіа-середовища. Солідарність журналістів з колегами не є злочином; журналісти - не терористи", - заявив Дезір.

У ОБСЄ нагадали, що раніше 13 журналістів і письменників, які брали участь у кампанії солідарності, організованій наразі закритим курдським виданням "Озгюр Гюндем" (Özgür Gündem), постали перед судом за обвинуваченням у терористичній пропаганді. Стамбульський суд засудив вісьмох з них до 15 місяців ув'язнення. Відбуття покарання за цими вироками, за винятком двох, було відкладено. Крім того, колишнього головреда Хюсеїна Айкола було засуджено до трьох років і дев'яти місяців ув'язнення.

Читайте також: США не будуть спокійно спостерігати, як Туреччина купує зброю в Росії - Пенс

"Я закликаю турецьку владу припинити засуджувати до тюремного ув’язнення журналістів в якості покарання за їх погляди. І я поновлюю свій заклик до Туреччини звільнити усіх журналістів, які утримуються за ґратами через свою роботу", - заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-