Трюдо виключив з партії двох колишніх міністрів за “втрату довіри”

Трюдо виключив з партії двох колишніх міністрів за “втрату довіри”

Укрінформ
Колишній міністр юстиції та генеральний прокурор Канади Джуді Вілсон-Рейболд й екс-міністр охорони здоров’я Джейн Філпот були виключені із правлячої Ліберальної партії Канади на фоні гучного корупційного скандалу.

Про це рішення оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Довіра, яка раніше існувала між цими двома індивідами та нашою командою, була втрачена. Чи йдеться про запис розмов без попереднього погодження, чи неодноразове висловлення недовіри до нашого уряду та мене особисто як лідера, стає очевидно, що пані Вілсон-Рейболд та доктор Філпот більше не можуть залишатися частиною нашої Ліберальної команди”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Без хіджаба та тюрбана: у Квебеку чиновникам хочуть заборонити релігійний одяг

Він наголосив, що ухвалив таке рішення зваживши небезпеки, які міжусобиці несуть для майбутнього партії.

“Громадянські війни усередині партій надзвичайно шкідливі, оскільки показують канадцям, що ми більше переймаємося собою, ніж ними. Саме тому я ухвалив складне рішення виключити пані Вілсон-Рейболд та Філпот із Ліберальної партії”, - зазначив прем’єр-міністр.

Трюдо наголосив, що “наші політичні опоненти виграють, коли Ліберали розділені”.

Читайте також: Корупційний скандал по-канадськи

Нагадаємо: цього року Вілсон-Рейболд опинилася в епіцентрі найбільшого корупційного скандалу періоду прем’єрства Джастіна Трюдо. Вона звинуватила чинного главу уряду та кількох інших високопоставлених чиновників у тиску на неї як на Генерального прокурора з метою припинення переслідування великої канадської приватної компанії. На піку скандалу Вілсон-Рейболд подала у відставку. Разом із нею добровільно покинула уряд її близька соратниця Філпот, яка пояснила своє рішення незгодою із підходами уряду до вирішення цього інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-