Канада засудила позбавлення Гуайдо недоторканності

Канада засудила позбавлення Гуайдо недоторканності

Укрінформ
Канада розкритикувала рішення Конституційного суду Венесуели щодо позбавлення Хуана Гуайдо парламентської недоторканності.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці МЗС Канади у мережі Твіттер.

“Канада засуджує рішення про позбавлення Хуана Гуайдо його конституційного права на парламентську недоторканність, ухвалене нелегітимним режимом Мадуро у Венесуелі та його незаконно призначеним Верховним Судом”, - наголосили у МЗС.

Читайте також: Діти вбитого журналіста Хашоггі отримали мільйонну компенсацію - WP

Нагадаємо: Верховний суд Венесуели закликав позбавити депутатської недоторканності тимчасового президента країни Хуана Гуайдо. Відповідну вимогу було направлено в Законодавчі збори, лояльні до Ніколаса Мадуро. Натомість, тимчасовий президент закликав прихильників вийти на масштабну демонстрацію.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня влада Венесуели видала заборону лідеру опозиції Хуану Гуайдо займати державні посади протягом 15 років, посилаючись на неналежне заповнення декларації. Опозиціонер заявив, що декрет, виданий головним аудитором країни, не має законної сили. Наразі стосовно Хуана Гуайдо у Венесуелі ведеться два розслідування.

Читайте також: Голова ПА НАТО прокоментував вибори в Україні

Як відомо, голова Національної асамблеї у січні оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели. Він вже заручився підтримкою більш ніж 50 країн, включаючи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-