Грецький прем'єр у вівторок здійснить історичний візит до Північної Македонії

Грецький прем'єр у вівторок здійснить історичний візит до Північної Македонії

Укрінформ
Глава уряду Греції Алексіс Ципрас у вівторок прибуде з історичним візитом до нещодавно перейменованої сусідньої країни – Республіки Північна Македонія.

Про це повідомляє Euractiv.

«Цього вівторка Алексіс Ципрас стане першим грецьким прем’єром, що здійснив візит до нещодавно перейменованої Північної Македонії з моменту здобуття цією республікою незалежності в 1991 році», - йдеться в повідомленні.

Це буде одноденна поїздка.

Як повідомлялося, місяць тому Ципрас і його македонський колега Зоран Заєв завершили виконання угоди про зміну назви Македонії, щоб відрізнити її від однойменної грецької провінції. Зміна назви цієї колишньої югославської республіки на Північну Македонію врегулювала суперечку, яка майже три десятиліття погіршувала дипломатичні відносини між країнами.

Читайте також: Афіни заявили Туреччині офіційний демарш через інцидент з вертольотом Ципраса

Тепер сусіди обіцяють зміцнити економічні зв'язки. У делегації грецького прем'єра будуть 10 міністрів і понад два десятки лідерів грецького бізнесу. Після політичних зустрічей і прес-конференції у вівторок Ципрас і Заєв повинні відвідати торговий форум у Скоп'є.

Як відомо, врегулювання суперечки навколо назви відкрило для Скоп’є шлях до швидкого вступу в НАТО та ЄС, оскільки грецька сторона тепер припинила цьому перешкоджати.

Фото Michele Tantussi/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-