Саудівська Аравія проти визнання Голан частиною Ізраїлю

Саудівська Аравія проти визнання Голан частиною Ізраїлю

Укрінформ
Король Саудівської Аравії Салман виступив проти визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами.

Про це він заявив під час саміту арабських держав, повідомляє SРА.

"Ми знову заявляємо про наше повне неприйняття будь-яких заходів, які обмежували б суверенітет Сирії над Голанами. Ми наголошуємо на важливості досягнення політичного врегулювання сирійської кризи, що забезпечує безпеку, єдність і суверенітет Сирії, а також запобігання іноземного втручання відповідно до Женевської декларації 1 і резолюції Ради Безпеки № 2254", - заявив він на тлі підписання президентом США Дональдом Трампом декларації про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами.

В ході виступу король також нагадав про підтримку Саудівської Аравії палестинського народу щодо ситуації на Західному березі річки Йордан і в Секторі Газа: "справа Палестини залишатиметься в центрі уваги Королівства доти, поки палестинський народ не отримає всі свої законні права", - наголосив Салман.

Читайте також: Визнання Голанських висот частиною Ізраїлю прискорить мирний процес — Помпео

Він також нагадав про підтримку зусиль ООН щодо досягнення політичного врегулювання ситуації в Ємені: "Королівство Саудівська Аравія продовжуватиме здійснювати свої програми гуманітарної допомоги і допомоги з метою розвитку, щоб полегшити страждання єменського народу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-