Французька поліція затримала понад 100 осіб на протестах

Французька поліція затримала понад 100 осіб на протестах "жовтих жилетів"

Укрінформ
У Франції вже вдвадцяте відбулися протести "жовтих жилетів", проте кількість учасників акцій скоротилася порівняно з минулим тижнем.

Про це повідомляє DW

За даними міністерства внутрішніх справ Франції, у демонстраціях по всій країні взяли участь 33 700 осіб, зокрема 4000 - в Парижі. Минулої суботи на вулиці вийшли понад 40 тисяч протестувальників.

Уже другий тиждень поспіль "жовтим жилетам" заборонено протестувати на Єлисейських полях в Парижі, а також у центрах ще кількох французьких міст. Утім, під час протестів спорадично виникали сутички між демонстрантами та правоохоронцями. За даними французького МВС, у Парижі було затримано 37 осіб, загалом у Франції - понад 100.

Як повідомлялося, протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада минулого року через анонсоване підвищення акцизів на пальне і відтоді не припинялися, досягаючи піку у вихідні. Демонстранти блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торговельні центри, часто виникали сутички між протестувальниками та правоохоронцями.

Читайте також: Лідера "жовтих жилетів" у Франції оштрафували на €1,5 тисячі

5 грудня під тиском протестувальників французький уряд відмовився від наміру підвищити акцизи на пальне. Однак, попри поступки з боку влади, "жовті жилети" вирішили продовжувати протести.

Французькі органи влади заборонили проведення акцій "жовтих жилетів", зокрема на Єлисейських полях у Парижі, щоб запобігти ескалації насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-