На Мальті трьох підлітків-мігрантів звинувачують у викраденні нафтового танкера

На Мальті трьох підлітків-мігрантів звинувачують у викраденні нафтового танкера

Укрінформ
Трьом підліткам-мігрантам висунули звинувачення на Мальті після викрадення нафтового танкера, що вважається терористичною діяльністю за мальтійським законом.

Про це повідомляє BBC.

“На Мальті трьох підлітків-мігрантів звинувачують у викраденні нафтового танкера, що вважається терористичним актом за мальтійськими законами”, - йдеться у повідомленні.

Зловмисникам 19, 15 та 16 років, двоє родом з Гвінеї, один - з Кот-д'Івуару. Всі троє заперечують звинувачення. Їм загрожує до 30 років ув'язнення, якщо їх визнають винними.

Як зазначається, на борту танкера Elhiblu-1 було понад 100 мігрантів. Всі вони були взяті під варту.

Танкер Elhiblu-1 27 березня врятував біля лівійського берега Середземного моря 108 мігрантів та спробував переправити їх назад до Лівії.

Однак мігранти, зрозумівши, що їх повертають назад, змусили команду судна скерувати корабель у напрямку Європи. Збройні сили Мальти втрутилися, щоб повернули капітану контроль над судном.

Читайте також: Військові Мальти взяли під контроль захоплене мігрантами судно

Голова уряду Мальти Джозеф Маскат заявив, що всі норми міжнародного права будуть дотримані під час розслідування інциденту.

Як повідомлялося, у середу лівійські біженці захопили управління вантажним судном Elhiblu-1, що підібрало їх у Середземному морі, коли ті намагалися дістатися Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-