Влада Бурунді заборонила «Голос Америки» та BBC

Влада Бурунді заборонила «Голос Америки» та BBC

Укрінформ
Влада Бурунді ввела заборону на мовлення міжнародних медіаорганізацій «Голос Америки» і BBC.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Також ця заборона поширюється на журналістів - вони позбавлені права співпрацювати з «Голосом Америки» і Бі-бі-сі. 

Директор «Голосу Америки» Аманда Беннет заявила: «Ми стурбовані тим, що журналістам у Бурунді нині заборонено вступати в контакт з «Голосом Америки» і впевнені, що погрози, які тривають на адресу наших журналістів, погіршують ситуацію зі свободою слова в цій країні».

Бі-бі-сі також засудила рішення Бурунді, назвавши його «серйозним ударом по свободі слова».

У травні 2018 року влада Бурунді напередодні проведення референдуму про нову конституцію заморозила мовлення «Голосу Америки» і Бі-бі-сі на шість місяців.

Дослідник правозахисної організації Amnesty International Рейчел Ніколсон, вважає, що заборона на мовлення Бі-бі-сі може бути обумовлена тим, що британська мовна корпорація випустила в ефір програму, в якій розповідалося про дії спецслужб Бурунді, що використовують секретні в'язниці для боротьби з дисидентами. У свою чергу «Голос Америки» надав роботу одному з опозиційних бурундійських журналістів.

Читайте також: Росія та ще 18 країн: хто голосував проти "кримської" резолюції ООН

У телефонному інтерв'ю «Голосу Америки» радник президента Бурунді Віллі Ньямітве заявив, що заборону було введено через те, що «Голос Америки» й Бі-бі-сі поширювали «брехливу інформацію» про Бурунді.

У рейтингу свободи преси 2018 року, який щорічно публікує організація «Репортери без кордонів», Бурунді зайняла 159 місце зі 180 обстежених держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-