У РЄ занепокоєні скороченням кількості суден для порятунку мігрантів

У РЄ занепокоєні скороченням кількості суден для порятунку мігрантів

Укрінформ
У РЄ занепокоєні виведенням кораблів зі складу операції Євросоюзу «Софія» з боротьби проти нелегального переправлення мігрантів до Європи через Середземне море та рятування таких на морському просторі.

Про це заявила комісар ЄС з прав людини Дуня Міятович у зв'язку із рішенням Політико-безпекового комітету ЄС щодо зменшення операційного формату військово-морської операції «Софія» (EUNEVFOR Med), повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Я взяла до уваги рішення, ухвалене Політико-безпековим комітетом ЄС, стосовно операції «Софія». Розчарована, що це рішення призведе до ще меншої наявності корабельного складу у Середземному морі, які можуть допомагати рятувати людей, що зазнали катастрофи на морі. Життя продовжують втрачатися у Середземномор’ї», - заявила Міятович.

На її переконання, це має нагадувати країнам про нагальність застосування різних підходів, один з яких має забезпечити повну оперативну систему з рятування людських життів на морі та захисту гідності мігрантів.

Читайте також: У Середземному морі мігранти захопили корабель, який їх врятував

Як відзначає комісар РЄ з прав людини, за рішенням Політико-безпекового комітету Євросоюз у складі операції «Софія» залишиться лише авіаційна частина, яка спостерігатиме за морським простором. Також ЄС продовжить підготовку лівійської берегової охорони (з метою перекладання на неї усієї відповідальності з протидії нелегальній міграції – ред.).

Політико-безпековий комітет є дорадчим органом для керівних інституцій ЄС. Відтак рішення про зміну формату операції «Софія» повинні ще затвердити країни-члени у форматі Ради ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-