Президенти США й Південної Кореї обговорять ядерне роззброєння КНДР

Президенти США й Південної Кореї обговорять ядерне роззброєння КНДР

Укрінформ
Президенти Сполучених Штатів й Південної Кореї за два тижні проведуть зустріч в Вашингтоні для обговорення шляхів реального процесу денуклеаризації Корейського півострова з боку КНДР.

Про це повідомило в четвер американське інформагентство АР.

"Президент Південної Кореї Мун Чже Ін відвідає США через два тижні для участі в саміті з президентом Дональдом Трампом у контексті північнокорейської ядерної дипломатії, яка зайшла в глухий кут", - повідомляє інформагентство.

При цьому уточнюється з посиланням на Білий дім, що Мун і його дружина відвідають Сполучені Штати 10-11 квітня. Південнокорейський лідер проведе зустріч з Трампом у Білому домі, щоб обговорити ситуацію навколо Північної Кореї, а також двосторонні питання. "Це буде їхня перша зустріч з моменту другого саміту Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином у В'єтнамі минулого місяця. Тоді їхні переговори провалилися через суперечки щодо санкцій", - нагадує видання.

Після невдалих перемовин у Ханої керівництво Північної Кореї пригрозило вийти з дипломатичних переговорів про денуклеаризацію.

Читайте також: США не знайшли свідчень підготовки КНДР до нових пусків ракет

Тим часом, в офісі президента Муна підтвердили, що він планує обговорити з американським лідером питання, як зміцнити союз двох держав і досягти повної денуклеаризації, а також миру з боку КНДР на Корейському півострові.

Фото: newstapa.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-