Канада розкритикувала заборону Гуайдо обіймати державні посади

Канада розкритикувала заборону Гуайдо обіймати державні посади

Укрінформ
Рішення режиму Ніколаса Мадуро заборонити лідеру опозиції Хуану Гуайдо протягом 15 років обіймати державні посади викликає рішучу незгоду Канади.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада рішуче засуджує незаконне рішення режиму Мадуро позбавити тимчасового президента Хуана Гуайдо права обіймати державні посади протягом 15 років”, - сказала Фріланд.

За її словами, “зважаючи на нелегітимність режиму, подібне довільне рішення не ґрунтується на законі, тож Канада його не визнає”. “Подібні зусилля, спрямовані на усунення міжнародно визнаного тимчасового президента Венесуели, демонструють презирство режиму Мадуро до демократії та конституційних прав венесуельців”, - наголосила міністр.

Вона додала, що Канада й надалі працюватиме із членами “лімської групи” та іншими міжнародними партнерами “продовжуючи закликати до негайного та мирного вирішення кризи у Венесуелі”.

Читайте також: Міжнародна контактна група назвала умови для нових виборів у Венесуелі

Як повідомляв Укрінформ, влада Венесуели видала заборону лідерові опозиції Хуану Гуайдо обіймати державні посади протягом 15 років, посилаючись на неналежне заповнення декларації.

Фото: ЕРЕ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-