У ЄС домовилися про постачання вакцини на випадок пандемії грипу

У ЄС домовилися про постачання вакцини на випадок пандемії грипу

Укрінформ
Єврокомісія разом із 15 країнами ЄС уклала рамкову угоду на постачання вакцини проти грипу за новою процедурою централізованого замовлення в рамках медичних контрзаходів.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті Єврокомісії.

“Сьогодні ми відкрили нову еру у доступі громадян ЄС до вакцини, яка допоможе боротися з пандемією грипу. Країни-члени, які підписали контракт, можуть бути впевненими, що їхні громадяни матимуть доступ до вакцини на випадок пандемії за найкращою ціною з усіх можливих. Це лише один із прикладів, коли разом ми стаємо сильнішими та можемо досягати більшого”, - зазначив із цього приводу єврокомісар з питань охорони здоров’я та продовольчої безпеки Витяніс Андрюкайтіс.

Спалах грипу H1N1, який у 2009 році набув у ЄС епідемічного рівня, виявив уразливі місця у системі забезпечення вакцинами населення європейських країн - зокрема, складнощі у закупівлі таких вакцин у потрібній кількості та за прийнятною ціною. Виходячи з цього, у 2010 році Європейська Рада доручила Єврокомісії розробити рамкові правила централізованої закупівлі вакцин для запобігання епідемічним хворобам.

Читайте також: Майже чотири мільйони хворих: в Італії - найбільша за 14 років епідемія грипу

Зазначається, що відповідно до досягнутої домовленості Бельгія, Хорватія, Кіпр, Естонія, Франція, Німеччина, Греція, Ірландія, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Португалія, Словаччина, Словенія та Іспанія, в яких проживає більше половини європейського населення, у разі пандемії грипу отримуватимуть вакцини вчасно та за оптимальною ціною. Метою цих зусиль є підвищення готовності країн реагувати на серйозні транскордонні загрози в сфері громадського здоров’я та вживати скоординованих дій для випередження таких загроз.

Як ідеться у повідомленні, Єврокомісія продовжує переговори з декількома європейськими фармакологічними компаніями, котрі зацікавлені взяти участь у проекті підготовки специфічних контрзаходів медичного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-