У Відні затримали іракця за підозрою у причетності до спроб терактів у Німеччині

У Відні затримали іракця за підозрою у причетності до спроб терактів у Німеччині

Укрінформ
У Відні правоохоронці затримали біженця з Іраку за підозрою у причетності до ймовірних невдалих терористичних атак на швидкісні міжміські потяги Intercity-Express (ICE) в Німеччині у жовтні та грудні минулого року.

Про це повідомляє у середу Австрійське агентство преси (АРА) з посиланням на прокуратуру Відня.

"42-річний іракець підозрюється у здійсненні терористичних нападів на залізничні колії у жовтні та грудні 2018 року у Німеччині", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Стрілець із Крайстчерча пов'язаний з екстремістським "Рухом ідентичності" - Курц

Затриманого, який заперечує свою причетність до тероризму, поміщено під варту. Розслідування проводиться спільно з німецькими та європейськими правоохоронцями. Слідчі з Баварії та Берліну наразі перебувають у Відні для надання допомоги австрійським колегам та участі в допиті підозрюваного.

ЗМІ повідомляють, що 42-річний іракець є зареєстрованим прохачем притулку в Австрії, куди він прибув у 2012 році. З 2013 року проживав у Відні, працював в охоронній фірмі, яка, зокрема, надає послуги супермаркетам і стадіонам. На батьківщині чоловік близько 15 років служив у армії, є прибічником поваленого диктатора Саддама Хусейна, підтримує ідеї терористичної організації "Ісламська держава".

Читайте також: "Ісламська держава" втратила останній бастіон у Сирії

Як відомо, на початку жовтня 2018 року сотні пасажирів міжміського потяга Intercity-Express, що прямував маршрутом Нюрнберг-Мюнхен, дивом уникнули аварії після того, як потяг врізався в протягнутий через колії сталевий трос. Згодом на місці інциденту слідчі виявили прапор терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ), а також лист арабською мовою, в якому містилися погрози здійснювати інші атаки на залізничних коліях в Європі, доки європейські країни продовжуватимуть воювати проти "Ісламської держави".

Через кілька тижнів стався інший інцидент на залізниці, в якому також дивом не постраждали люди – на залізничних коліях поблизу Дортмунда було виявлено бетонні блоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-