Стала відома причина аварії круїзного лайнера Viking Sky

Стала відома причина аварії круїзного лайнера Viking Sky

Укрінформ
Аварійний круїзний лайнер Viking Sky, у якого під час шторму відмовили всі чотири двигуни, зазнав аварії через брак пального.

Про це пише BBC

"На думку норвезької влади, круїзний корабель, що потрапив у шторм біля норвезького узбережжя, відчув проблеми з двигунами через низький рівень пального", - йдеться у повідомленні.

Ларс Альвестад, керівник морського агентства країни, повідомив, що датчики виявили брак пального та блокували двигуни, щоб запобігти поломці.

Читайте також: У результаті аварії Viking Sky постраждали майже 30 осіб

Сотні людей були врятовані з лайнера після аварії у суботу. Пізніше судно перезапустило три з чотирьох двигунів та дісталося порту Мольде.

Майже 500 з 1 373 людей на борту лайнера були евакуйовані під час інциденту, який стався під час подорожі з Тромсе на півночі Норвегії до Ставангера на півдні країни.

Читайте також: Із лайнера Viking Sky забрали 460 пасажирів і припинили евакуацію

Нагадаємо: у результаті аварії круїзного лайнера Viking Sky біля узбережжя Норвегії постраждали 27 осіб. Як повідомляв Укрінформ, аварійний круїзний лайнер Viking Sky, у якого у суботу під час шторму відмовили всі чотири двигуни, дістався норвезького порту Молде зі швидкістю 3-4 вузли (нормальна середня швидкість - 11,9 вузла). 

Читайте також: Поблизу місця аварії Viking Sky подав сигнал лиха ще один корабель

Лайнер, команді якого у ніч на неділю вдалося перезапустити три двигуни, супроводжували буксир та два судна постачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-