Афіни заявили Туреччині офіційний демарш через інцидент з вертольотом Ципраса

Афіни заявили Туреччині офіційний демарш через інцидент з вертольотом Ципраса

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Греції висловило турецькому послу в Афінах офіційний демарш із приводу переслідування гелікоптера з грецьким прем’єром турецькими військовими літаками.

Про це повідомляє Ekathimerini

«Грецьке міністерство закордонних справ заявило послу Туреччини в Афінах про офіційний демарш через переслідування вертольота прем’єр-міністра країни Алексіса Ципраса турецькими винищувачами», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, прем’єр-міністр Греції заявив у понеділок про те, що його вертоліт переслідували кілька турецьких військових винищувачів, коли той летів на віддалений грецький острів у Егейському морі з метою відзначення Дня незалежності своєї країни. В цілому ж 25 березня, яке водночас є в Греції і православним релігійним святом, турецькі літаки порушили грецький повітряний простір над цим морем 47 разів. Грецькі чиновники розглядають це як демонстрацію загалом агресивної позиції Туреччини.

Читайте також: Прем'єр Греції заявив, що турецькі винищувачі переслідували його гелікоптер

Зі свого боку, представники турецьких сил безпеки заперечили твердження Ципраса про переслідування його гелікоптера винищувачами Туреччини.

фото: Ekathimerini

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-