Нападник на посольство КНДР у Мадриді пропонував передати ФБР вкрадені дані

Нападник на посольство КНДР у Мадриді пропонував передати ФБР вкрадені дані

Укрінформ
Іспанія видала міжнародний ордер на арешт мінімум двох підозрюваних у причетності до нападу на посольство КНДР у Мадриді 22 лютого.

Про це повідомляє АР.

«Іспанія видала як мінімум два міжнародних ордери на арешт членів самопроголошеної правозахисної групи, яка, ймовірно, провела секретний рейд в посольство Північної Кореї у Мадриді минулого місяця і запропонувала ФБР вкрадені у ході злому дані», - йдеться у повідомленні.

За словами судді Хосе де ла Мата, який напередодні зняв постанову про секретність справи, розслідування встановило, що під час нальоту 22 лютого зловмисники зв'язували і били співробітників північнокорейського посольства, а також намагалися змусити одного з дипломатів перейти на їхній бік.

Читайте також: В Іспанії розслідують напад на посольство КНДР в Мадриді

Нападники називали себе «членами асоціації або руху за права людини для звільнення Північної Кореї». Місією цих активістів є допомога перебіжчикам з Північної Кореї.

Основними підозрюваними суддя назвав громадян Мексики, Сполучених Штатів і Південної Кореї. Адріан Хон Чан, громадянин Мексики, проживає в США, є можливим лідером нападу. За версією суду, Чан прилетів до США 23 лютого, зв'язався з ФБР і запропонував поділитися з бюро матеріалами та відео з посольства. У звіті суду не йдеться, яку саме інформацію містили запропоновані Чаном файли або чи прийняло ФБР цю пропозицію.

Фото: elpais.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-