США засудили напад на Гуайдо та переслідування опозиції в Венесуелі

США засудили напад на Гуайдо та переслідування опозиції в Венесуелі

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив дії режиму Мадуро, який досі намагається залишитися при владі в Венесуелі та переслідує лідерів опозиції.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій в вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати засуджують напади на караван під проводом тимчасового президента Хуана Гуайдо, а також переслідування депутатів Національних Зборів та представників ЗМІ. Ми відстежуємо повідомлення про ці та інші акти залякування незаконними збройними угрупованнями Ніколаса Мадуро, відомими як "colectivos", - наголошується в заяві.

Читайте також: США не миритимуться з присутністю російських сил у Венесуелі – Болтон

Раніше автоколону, де рухався автомобіль Гуайдо, закидали камінням і вибуховими засобами.

При цьому підкреслюється, що сили безпеки, які досі здебільшого підпорядковані режиму Мадуро в Венесуелі, зобов'язані захищати демократично обрану Національну асамблею (парламент країни).

"Сили безпеки повинні бути вартовими миру та цивілізованості й швидко припинити насильство та залякуванням з боку цих нерегулярних збройних формувань, які загрожують безпеці й суверенітету народу Венесуели", - підкреслили в американському відомстві.

Читайте також: США відповіли на арешти опозиції у Венесуелі санкціями проти банку Bandes

У Держдепартаменті США також висловили впевненість, що подібні акти залякування не зможуть запобігти неминучим подіям, а саме "мирному відновленню демократії, стабільності й процвітання народу Венесуели".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-