США ввели санкції проти компаній, які обходили ембарго для Ірану

США ввели санкції проти компаній, які обходили ембарго для Ірану

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило у вівторок про запровадження санкцій проти 25-ти фізичних і юридичних осіб з Ірану, ОАЕ й Туреччини, які створювали масштабну схему для обходу санкцій, уже введених проти іранського режиму.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті американського відомства.

"Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США сьогодні вжив заходів проти 25 фізичних осіб і організацій, включаючи мережу підставних компаній в Ірані, ОАЕ й Туреччині, які передали понад мільярд доларів і євро Корпусу стражів ісламської революції, міністерству оборони Ірану", - зазначається в документі.

Як підкреслюється, ці зусилля були спрямовані на ухилення Ірану від санкцій в умовах, коли США запровадили максимальний тиск на режим Ірану з метою обмеження його доходів. Загалом, нові санкції США були введені проти дев'яти фізичних осіб і 14-ти організацій, причетних до незаконних транзакцій для продовження злочинної активності Ірану в регіоні.

Читайте також: Нафта дорожчає через скорочення видобутку і санкції проти Венесуели та Ірану

"Ця масштабна схема є лише останнім прикладом застосування іранським режимом обманних методів користування глобальною фінансовою системою та забезпечення ресурсами суб'єктів, які перебувають під санкціями", - заявив заступник міністра фінансів у справах тероризму та фінансової розвідки Сігал Манделькер.

Представник США підкреслив, що це зайвий раз засвідчує "небезпечні ризики" для міжнародного співтовариства, що існують в іранській економіці.

Як повідомлялося, після виходу США з іранської ядерної програми минулого року, Вашингтон поглибив санкції проти режиму в Тегерані, запровадивши серйозні індивідуальні й секторальні обмеження для ізоляції іранської економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-