Додон виступає за інтенсифікацію діалогу між Молдовою та Євросоюзом

Додон виступає за інтенсифікацію діалогу між Молдовою та Євросоюзом

Укрінформ
Президент Молдови виступає за інтенсифікацію діалогу з Євросоюзом.

Про це він заявив за підсумками зустрічі з главою делегації Євросоюзу у Молдові Петером Михалко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у РМ.

«Підтвердив прихильність проведення зваженої зовнішньої політики, збереженню підписаних угод, реальної імплементації реформ на благо громадян. Підкреслив, що виступаю за інтенсифікацію діалогу між Республікою Молдова та ЄС в усіх областях, що представляють взаємний інтерес, оскільки Європейський Союз є довіреним партнером Молдови», - заявив Додон.

За його словами, сторони висловилися за необхідність виходу з політичної безвиході, яка виникла після чергових парламентських виборів. Глава Молдови заявив також, що ситуацію можна врегулювати лише шляхом створення парламентської більшості, яка взяла б на себе відповідальність за створення нового, ефективного уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 26 березня, президент Молдови Ігор Додон проведе переговори з парламентськими партіями з питання утворення парламентської коаліції для подальшого затвердження нового складу уряду.

Читайте також: Додон підписав указ про перше засідання нового парламенту

За підсумками проведених у Молдові 24 лютого парламентських виборів у майбутній законодавчий орган увійшли Партія соціалістів (35 мандатів із 101), Демократична партія (30), виборчий блок «ACUM» (26), до складу якого входять партії «Дія і солідарність» і «Платформа «Гідність і правда»», партія«Шора»(7) і три незалежні кандидати.

Для формування коаліції й подальшого затвердження уряду необхідні голоси як мінімум 51 депутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-