Парламент Британії проголосує за альтернативні варіанти Brexit

Парламент Британії проголосує за альтернативні варіанти Brexit

Укрінформ
Всупереч бажанню британського уряду парламент у середу проведе серію голосувань щодо альтернативних шляхів виходу Великої Британії з Євросоюзу.

За це рішення пізно ввечері в понеділок, 25 березня, проголосували 329 депутатів Палати громад, проти виступили 302 парламентарія, передає DW.

В якості варіантів виходу з кризи у зв'язку з Brexit розглядаються, зокрема, більш тісний зв'язок з Євросоюзом або проведення повторного референдуму. Не виключений також варіант прямої відмови від Brexit шляхом відкликання відповідної заяви.

Британський кабінет піддав критиці рішення парламенту провести голосування за різними варіантами Brexit. Міністерство щодо виходу з ЄС назвав цей крок "небезпечним прецедентом", який порушує баланс "між нашими демократичними інститутами".

Читайте також: Петиція про скасування Brexit набрала вже більше 5,5 мільйона голосів

Прем'єр-міністр Тереза Мей раніше неодноразово висловлювалася проти того, щоб нижня палата парламенту мала повноваження визначати хід Brexit.

Після голосування в Палаті громад три члени британського уряду подали у відставку. Парламентський заступник міністра у справах бізнесу і промисловості Річард Харрінгтон оголосив, що йде зі своєї посади, звинувативши кабінет у тому, що він грає в рулетку з долею населення. Крім нього, у відставку пішли заступник міністра закордонних справ Алістер Берт і парламентський заступник міністра охорони здоров'я Стів Брайн, які також проголосували за наділення парламенту більшими повноваженнями в питанні Brexit.

Після того як британська Палата громад двічі відхилила проект угоди з Євросоюзом, Брюссель погодився відкласти дату Brexit, спершу запланованого на 29 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-