Могеріні застерігає світ від ісламофобії

Могеріні застерігає світ від ісламофобії

Укрінформ
Високий представник ЄС Федерика Могеріні висловила співчуття народу Пакистану, рідним і близьким людей, які загинули під час терористичного акту в Новій Зеландії, де під час атаки на мечеть загинули дев’ять пакистанців.

Відповідну заяву Високий представник ЄС зробила у понеділок під час візиту до Пакистану. Текст її виступу під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Пакистану розміщено на веб-сторінці Служби зовнішніх дій Євросоюзу.

"Я хотіла б висловити співчуття та солідарність людям, які страждають від засухи на півдні Пакистану, а також родинам жертв терористичної атаки, яка відбулася у Новій Зеландії десять днів тому. Знаю, що дев’ять жертв були пакистанцями. Висловлюю співчуття родинам та владі Пакистану у зв’язку з цими втратами, тому що для нас це також є жахливою терористичною атакою, яка спрямована проти нас усіх, незалежно від релігійної приналежності", - наголосила Високий представник ЄС.

Відповідаючи на запитання журналістів, Могеріні зауважила, що зростання у світі такого явища як ісламофобія є також спільною загрозою.

"Це не лише загроза для мусульман, але й для наших спільнот, сила яких полягає у їх розмаїтті. Будь-яка атаки на таке розмаїття є атакою на все суспільство, а не на якийсь один із його сегментів. Саме тому для інституцій ЄС, для мене особисто, для всіх наших країн-членів, пріоритетом є зробити так, щоб у Європейському Союзі не було місця для ісламофобії", - підкреслила Високий представник ЄС.

Читайте також: Іран звинувачує Захід у підживленні ісламофобії на тлі теракту у Новій Зеландії

Вона нагадала, що Європейський Союз був представлений на останній зустрічі Організації ісламського співробітництва (ОІС), яка запропонувала розглянути проблему ісламофобії на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

"Очевидно, ми маємо велике бажання співпрацювати з усіма нашими партнерами, не лише в ОІС, але також у рамках ООН, щоб не лише ісламофобія, але будь-які атаки на будь-кого, особливо на грунті релігії або переконань, не мали місця у нашому світі", - додала Високий представник ЄС.

Як повідомлялося, в результаті нападу на дві мечеті в Новій Зеландії 15 березня загинуло 50 осіб. Ще 50 людей отримали поранення, 36 із них перебувають у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-