Помпео: США -

Помпео: США - "сила добра" для регіону Близького Сходу

Укрінформ
Державний секретар США категорично заперечив твердження, що невизнання Вашингтоном російської анексії Криму та намір президента Трампа оголосити суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами є "політикою подвійних стандартів".

Про це він заявив в інтерв'ю британському телеканалу Sky News, стенограму якого оприлюднив напередодні Державний департамент США.

"Зовсім ні, - прокоментував Помпео запитання про політику подвійних стандартів. – Те, як президент (Трамп – ред.) вчинив з Голанськими висотами є визнанням реальної ситуації на місцях, а також ситуації безпеки, що є необхідним для захисту Ізраїльської Держави".

На зауваження ведучої, що позиція президента США суперечить резолюції Ради Безпеки ООН, Помпео підкреслив, що вона "глибоко узгоджується" з реальним станом справ та фактами на місцях.

"Те, що ми хочемо для всього Близького Сходу або, принаймні, чого я прагну (досягти – ред.) в моєму турне, яке розпочалося в Кувейті, потім в Ізраїлі, й тепер тут – це працювати над стабільністю на Близькому Сході", - прокоментував Помпео позицію Вашингтона.

У цьому контексті він назвав Америку "силою добра" для регіону Близького Сходу.

"Наші наміри є благородними. Ми хочемо гарного життя для народу Лівану, народу Кувейту, народу Ізраїлю, всіх народів на Близькому Сході, а рішення президента лише збільшить можливість стабільності в усьому регіоні", - наголосив державний секретар США.

Читайте також: США назвали терміни визнання Голанських висот частиною Ізраїлю

Нагадаємо, кілька днів тому президент США Дональд Трамп заявив про намір США визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами, територією, яку Ізраїль і Сирія визнають своїми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-