Мей зібрала

Мей зібрала "кризову" нараду

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії Тереза ​​Мей в неділю зібрала групу високопоставлених представників Консервативної партії на тлі спекуляцій про її можливу відставку.

Про це повідомляє Sky News.

«Тереза Мей веде перемовини з міністрами та консервативними депутатами на тлі неприємних чуток, що її можуть змістити з посади голови уряду», - йдеться у повідомленні.

У перемовинах беруть участь її фактичний заступник Девід Лідінгтон, міністр навколишнього середовища Майкл Гоув, міністр з питань Brexit Стівен Барклай, депутат Джуліан Льюїс та голова Консервативної партії Брендон Льюїс.

Консерваторів, прихильників Brexit, представляють екс-голова МЗС Борис Джонсон, екс-міністр з питань Brexit Домінік Рааб, депутати Ієн Дункан Сміт та Джейкоб Ріс-Могг, а також давній союзник Мей - Даміан Грін.

Читайте також: Міністр фінансів Британії - проти відставки Мей

Лідінгтон та Гоув називалися британськими ЗМІ як можливі наступники Мей. Лідінгтон сьогодні виключив можливість зайняти пост прем'єра, сказавши що «не час змінювати капітана корабля».

Міністр фінансів Філіп Хаммонд застеріг членів парламенту від зміни прем'єр-міністра, незважаючи на зростання гніву через її невдалі переговори щодо Brexit.

Як повідомляв Укрінформ, голова уряду Великої Британії Тереза Мей може не винести на третє голосування свою угоду про Brexit, якщо у парламенті не набереться достатньої підтримки.

Раніше за підсумками саміту країн-членів ЄС в ніч на п'ятницю, 22 березня, Євросоюз погодився відкласти Brexit з 29 березня на 22 травня, але за умови, що британська Палата громад проголосує за відповідну угоду наступного тижня. Якщо ж голосування провалиться втретє — Велика Британія буде змушена залишити ЄС 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-