Паризькі “жовті жилети” вийшли на дев'ятнадцяту демонстрацію

Паризькі “жовті жилети” вийшли на дев'ятнадцяту демонстрацію

Укрінформ
У Парижі проходить 19-а акція руху «жовтих жилетів», у зв'язку з заворушеннями минулого тижня на допомогу поліцейським задіяли військових, а демонстрантам довелося змінити маршрут.

Про це повідомляє Reuters.

«Французькі демонстранти руху "жовтого жилета" розпочали свої 19 вихідні протести проти уряду президента Еммануеля Макрона», - йдеться у повідомленні.

Цього разу для допомоги поліції у разі заворушень урядом були розгорнуті військові підрозділи.

Демонстрантам було заборонено збиратися на Єлисейських полях у Парижі після того, як магазини і підприємства на проспекті були розграбовані у ході протестів минулими вихідними.

Читайте також: Главу поліції Парижа відправили у відставку через погроми "жовтих жилетів"

У зв'язку з забороною "жовті жилети" проклали новий маршрут: демонстранти вирушили з площі Денферта Рошеро у південному Парижі у напрямку до бульвару Барбес у північній частині міста.

Як повідомлялося, минулої суботи, 16 березня, у ході насильницьких протестів радикальні елементи з «жовтих жилетів» підпалили знаменитий пивний ресторан Fouquet і люксовий магазин сумок Longchamp. Крім цього, було пошкоджено цілий ряд інших відомих брендових магазинів, а також банк і газетні кіоски. У ході заворушень правоохоронцям довелося застосувати сльозогінний газ, шумові гранати і водомети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-