Лідери країн ЄС закликали інтернет-операторів активніше боротися з фейками

Лідери країн ЄС закликали інтернет-операторів активніше боротися з фейками

Укрінформ
Глави держав і урядів країн ЄС у підсумковій декларації зустрічі в Брюсселі закликали до консолідації зусиль ЄС у боротьбі проти дезінформації напередодні європейських виборів.

Також вони звернулися до приватних інтернет-платформ з пропозицією забезпечити високі стандарти відповідальності та прозорості. Повний текст резолюції саміту ЄС розміщено на сайті Європейської Ради.

"Європейська Рада закликає до зміцнення скоординованих зусиль для вирішення внутрішніх та зовнішніх аспектів дезінформації та захисту європейських та національних виборів в усьому Євросоюзі. Обмін інформацією залишається ключем у цьому контексті, і створення системи швидкого оповіщення є важливим кроком вперед. Європейська Рада закликає приватних операторів інтернет-платформ та соціальних мереж повною мірою виконати Кодекс поведінки (з боротьбі проти дезінформації) та забезпечити високі стандарти відповідальності та прозорості", - йдеться у документі.

Лідери європейських країн закликали також до поєднання зусиль у захисті демократичної системи Європейського Союзу та у боротьбі з негайними та довгостроковими загрозами, які виходять від дезінформації. Таке поєднання зусиль, йдеться у документі, є складовою підвищення стійкості ЄС проти гібридних загроз.

Читайте також: Половина українців переоцінюють свою здатність відрізнити правду від фейків

Європейська Рада повернеться до розгляду цього питання у червні поточного року, вже після Європейських виборів, на основі доповіді щодо вивчених уроків, яку готуватиме головування європейської Ради у взаємодії з єврокомісією та Високим представником ЄС. Результатом такого розгляду має стати формування розрахованої на тривалу перспективу відповіді ЄС на загрози, що виходять від дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-