У Трампа відмовились давати Конгресу записи його розмов із Путіним

У Трампа відмовились давати Конгресу записи його розмов із Путіним

Укрінформ
Білий дім відхилив запит демократів з Капітолію щодо надання документів про приватні обговорення президента Дональда Трампа з російським президентом Володимиром Путіним.

Це посилює напруженість між адміністрацією Трампа і Конгресом США, пише в четвер американське центральне видання Politico.

Як зауважив радник Білого дому Пет Чиполлоне, "листи комітетів не доводять юридично, що інша гілка влади може змусити президента розкрити зміст дипломатичного спілкування з іноземними лідерами". Представник адміністрації також поставив під сумнів, чи можуть законодавці вимагати "розголошення конфіденційних внутрішніх обговорень радників президента з національної безпеки".

Читайте також: Трамп заявив, що підтримує оприлюднення доповіді Мюллера

Чиполлоне зазначив це у офіційній відповіді керівникам трьох комітетів – з питань розвідки, зовнішньої політики, а також нагляду і реформ, які вимагали у Білого дому інформацію про спілкування Трампа з Путіним.

Радник Білого дому також заявив, що запит Конгресу на інформацію про приватні бесіди глави держави з іноземними лідерами "може поставити під загрозу подібні переговори з участю майбутніх американських президентів".

Читайте також: Мюллер має намір продовжувати "російське" розслідування – Reuters

Нагадаємо: президент США Дональд Трамп кілька разів проводив розмови з російським президентом під час зустрічей на міжнародних самітах. Причому, в окремих випадках Трамп не брав із собою навіть перекладача, який міг би занотувати основні тези розмови для внутрішніх документів адміністрації США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-