У Раді Європи оголосять кандидатів на пост нового генсека

У Раді Європи оголосять кандидатів на пост нового генсека

Укрінформ
У Раді Європи у четвер оголосять імена остаточних номінантів на пост нового генерального секретаря організації.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Усі кандидати проявили розуміння проблем, з якими стикається Рада Європи, і готовність до керівництва організацією. Україна кожному кандидату поставила одне запитання. Нас цікавило бачення кандидатами ролі генерального секретаря та секретаріату РЄ у виконанні рішень Комітету міністрів РЄ, ухвалених у відповідь на російську агресію проти України. Наразі вони не виконуються не лише через блокування з боку Росії, але й через недостатню політичну волю працювати над їх виконанням. Ми почули відповіді, і вони відіграють важливу роль в ухваленні МЗС рішення щодо підтримки кандидатів на рівні Комітету міністрів РЄ», - розповів в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, нині кандидатами на пост нового генсека Ради Європи є чотири політики (дипломати). Це, зокрема: колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс; міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс; колишня міністр закордонних справ, депутат парламенту Греції Дора Бакоянніс; заступник прем'єр-міністра, міністр закордонних та європейських справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич.

Читайте також: Генсек ООН підтримав заклик до Росії припинити окупацію Криму

За процедурою, Комітет міністрів РЄ за результатами заслуховувань кандидатів може погодити кандидатури усіх чотирьох політиків. Остаточне голосування за нового генсека відбудеться у червні на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи.

Українська делегація в ПАРЄ підтримує на пост нового глави РЄ литовського політика Кубілюса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-