Система Норвегія-плюс: в британському парламенті шукають альтернативу Brexit

Система Норвегія-плюс: в британському парламенті шукають альтернативу Brexit

Укрінформ
Британському парламенту має бути надана можливість знайти альтернативний шлях виходу країни з Європейського Союзу.

Про це заявив консервативний депутат Олівер Летвін, повідомляє Reuters.

«Ідея така: якщо угода прем'єр-міністра не пройде наступного тижня ... ми маємо спробувати зрозуміти, чи існує міжпартійна більшість для будь-якої альтернативи», - сказав Летвін.

Депутат пропонує провести засідання, в ході якого члени парламенту різних партій могли б висувати альтернативні пропозиції Brexit, щоб подивитися, чи існує варіант, який зможе отримати більшість голосів у парламенті.

Летвін вважає, що парламент країни може підтримати відносини, схожі на ті, що встановлені між Норвегією і ЄС: «Я вірю, що цього дня ми, ймовірно, зможемо отримати міжпартійну більшість на користь так званої системи Норвегія-плюс, що передбачає перебування на єдиному ринку ЄС і в митному союзі», - сказав він.

Читайте також: ЄС залишає відкритими двері для тісної співпраці з Лондоном - Меркель

Як повідомлялося, вчора прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей надіслала президенту Європейської ради Дональду Туску прохання перенести Brexit з 29 березня на 30 червня 2019 року. Брюссель відповів, що ЄС погодиться відкласти Brexit на короткий строк тільки в тому разі, якщо британський парламент наступного тижня схвалить договір про вихід Британії з Євросоюзу.

Напередодні депутати парламенту не підтримали рішення про те, щоб вихід Британії з Євросоюзу відбувся без угоди. При цьому угоду про Brexit вони теж відхилили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-