США можуть припинити поставки F-35 Анкарі - Reuters

США можуть припинити поставки F-35 Анкарі - Reuters

Укрінформ
Найближчим часом Сполучені Штати можуть призупинити підготовку до поставки винищувачів п'ятого покоління F-35 до Туреччини.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських чиновників.

«Найближчим часом Сполучені Штати можуть заморозити підготовку до поставок винищувачів F-35 до Туреччини», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, це стало б найсильнішим сигналом Вашингтона про те, що Туреччина не може мати в своєму розпорядженні одночасно і американський вдосконалений винищувач, і російську систему ППО С-400.

Читайте також: США готують два винищувачі F-35 для передачі Туреччині

«S-400 - це комп'ютер. F-35 - це комп'ютер. Ви не підключаєте свій комп'ютер до комп'ютера своїх противників, і це в основному те, чим ми будемо займатися», - прокоментувала ситуацію з Туреччиною виконуюча обов'язки помічника міністра оборони з питань міжнародної безпеки Кеті Уїлбарджер.

Рішення ще не ухвалено, проте офіційні особи США підтвердили, що Вашингтон розглядає можливість призупинення кроків, що нині вживаються для підготовки Туреччини до отримання F-35.

Раніше стало відомо, що США готують для передачі Туреччині два військові літаки-винищувачі п'ятого покоління - F-35, які зараз знаходяться на базі ВПС США «Люк» у штаті Техас.

Як повідомляв Укрінформ, Москва і Анкара досягли домовленості про угоду щодо С-400 у 2017 році. Мова йде про постачання чотирьох дивізіонів ЗРК на суму 2,5 мільярда доларів. Частину угоди Туреччина оплатить сама, частину - за рахунок російського кредиту.

США виступають проти покупки С-400 турецькою стороною. Вашингтон вимагає від Анкари відмовитися від російських комплексів на користь американських ЗРК Patriot, оскільки російські С-400 несумісні з американськими F-35.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-