США готують два винищувачі F-35 для передачі Туреччині

США готують два винищувачі F-35 для передачі Туреччині

Укрінформ
США готують для передачі Туреччині два військові літаки-винищувачі п'ятого покоління - F-35, які зараз перебувають на базі ВПС США "Люк" в штаті Техас.

Про це повідомляє Anadolu із посиланням на представника Пентагону, що бере участь у програмі «Joint Strike Fighter» (розробка винищувачів 5-го покоління – ред.) Джо Деллаведова.

«Ведуться останні приготування до відправки в Туреччину двох літаків, які зараз - на базі ВПС США "Люк" в штаті Техас. Плануємо передачу на листопад», - розповів представник Пентагону.

За його словами, реалізація програми розробки і виробництва винищувача п'ятого покоління триває відповідно до плану, зокрема на базі "Люк" проходять навчання пілотів і технічного персоналу.

Водночас Anadolu стверджує, що поставка відбудеться не у листопаді, а найближчими тижнями.

У програмі з розробки F-35, окрім США, беруть участь інші країни, зокрема Туреччина, Великобританія, Італія, Нідерланди, Канада, Австралія, Норвегія і Данія.

Читайте також: Туреччина все ж отримає літаки F-35 попри купівлю російських С-400

Відповідно до умов програми, літаки будуть відправлені до Туреччини лише після того, як налітають визначену кількість годин тренувальних польотів в США.

Як відомо, раніше переконували Анкару, що російські С-400 несумісні з американськими F-35. А також заявляли про можливі "серйозні наслідки" для Туреччини у її відносинах з Вашингтоном, якщо вона не відмовиться від закупівлі російських комплексів ППО С-400.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-